Behöver du fotbäddar?

Fotbäddar kan vara bra för dina fötter. Med bra fotbäddar kan du förebygga skador och smärtor i dina fötter, så väl som din rygg. Hos Stegkliniken kan du hitta formgjutna fotbäddar och andra sorters inlägg. De utför även rehab och behandlingar som bland annat:

  • Gång/fotanalys
  • Fysioterapi
  • Stötvågsbehandling
  • Naprapatbehandling
  • Löpanalyser
  • Tejpning

Smarta skoinlägg

När man talar om fotbäddar så är det ett skoinlägg / hålfotsinlägg som formtillverkats så att den passar för just dina fötter. Detta inlägg avlastar bland annat smärta, korrigerar felställningar och ger en bättre funktion. Det kan vara smart att använda denna typ av inlägg i dina skor, eftersom att de kan ge bra stöd och dämpning av de steg du tar och därmed även ge stöd och dämpning för fotens leder och muskler.

Dessa inlägg kan även vara bra eftersom de kan förbättra ditt stegmönster och de minskar risken att du får skador i fötterna.

Formgjutna fotbäddar

Formgjutna fotbäddar är tillverkade specifikt för din fot. De tar hänsyn till din fots unika form och stödjer den på ett sätt som andra fotbäddar inte kan. Dessa passar bra för dig som har speciella fotbehov eller om du ofta har ont i dina fötter. Bra fotbäddar gör även att dina skor får en bättre passform samt att de även bli mer bekväma.

Om det är så att du upplever problem med en eller båda dina fötter, så kan det vara bra att vända dig till Stegkliniken för att få rätt hjälp.  De har som sagt många olika behandlingar samt olika sorters inlägg.